Hidrofor Nedir ?
Hidrofor su basıncının az geldiği noktalarda suyu basınçlandıran bir sistemdir. Hidrofor sistemler sayesinde yüksek katlı binalarda, sitelerde, dairelerde yani su basıncının yeterli gelmediği her noktada kullanılarak su basıncınız normal seviyeye çıkartılabilir. Bu sistemler genellikle elektrikle çalışırlar ve evlerimizdeki suyumuzun basıncını ayarlarlar.
Her hidrofor sisteminin farklı kapasitesi bulunmaktadır. Hidrofor alımı esnasında daire sayısından mesafeye kadar her şeye dikkat etmelisiniz ve alanında uzman bir kişi aracılığıyla bu alımı gerçekleştirmelisiniz.
Hidrofor Nasıl Çalışır ?
Şebeke suları yetersiz geldiğinde hidroforlar devreye girerek şebeke suyunuzun evinize ulaşmasını sağlar. Hidroforun asıl amacı tank içerisinde bulunan suyun hava ile basınçlandırılarak suyu uzak noktalara ulaştırmanızı sağlar.
Hidrofor Nerede Kullanılır ?
- Az katlı ve çok katlı binalar
- Villalar
- Siteler
- Okullar
- Apartmanlar
- İş merkezleri
- Oteller
- Sosyal tesisler
Hidrofor Çeşitleri Nelerdir ?
- Otomatik Hava Sağlayan Hidroforlar
- Kompresörlü Hidroforlar
- Membran Basınçlı Dengeleme Tanklı Hidroforlar
Hidrofor Bakımının Önemi Nedir?
Hidrofor bakımı alanında uzman yetkili bir servis tarafından yapılmalıdır. Hidroforlarınızı uzun süreli ve yüksek performanslarda kullanmak istiyorsanız periyodik olarak 6 aylık süreçler içerisinde gerekli bakımlarını yaptırmalısınız. Ürünlerinizin garantisi devam etse de bakım yaptırmadığınız için oluşan sorunlarınızı garanti kapsamaz. Ne olursa olsun düzenli olarak periyodik bakımlarınızı yaptırmalısınız. Hidroforunuzun düzenli olarak periyodik bakımlarını yaptırmanız daha düzenli çalışma, verimlilikte artış ve enerji maliyetleriniz de düşüş oluşacaktır. Eksiksiz ve düzenli periyodik bakım ile potansiyel arızalar oluşmadan önüne geçilmiş olur.
Hidrofor Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir ?
- Hidrofor elektrik panoları yüksek koruma ve kolaylık sağlar. Elektrik panolarının bakımı ihmal edilmemeli ve düzenli olarak kontrolleri yapılmalıdır.
- Hidrofor tankı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Hava ayarları ortalama 2 ayda kontrol edilmelidir.