Drenaj Pompası

25 Nisan 2023

Drenaj pompası urla;  partikül içeriği düşük sıvıların (sondaj kuyusu suyu, yağmur suyu, taşkın suyu, yüzey suyu, sızıntı suyu vb.) sorunsuz ve sorunsuz tahliyesinde kullanılır. Susuzlaştırma pompalarının katı partikül geçirgenliği tipik olarak 10-25 mm aralığındadır.

 

Drenaj Pompasının Kullanım Alanları Nerelerdir?

 

Karter pompası ile drenaj pompası çeşme düşük parçacıklı suyun boşaltılması gereken her yerde kullanılabilir. Drenaj pompası kuşadası süs havuzlarında, şelalelerde ve yağmur su birikintileri olan alanlarda su tahliyesi için uygundur drenaj pompası sistemleri urla, sabit bir  toplama tankına takılabilir. Taşınabilir, yağmur, sel  vb. Kot seviyesinin altındaki alanın çeşitli nedenlerle suyla dolması durumunda suyu kolayca tahliye etmek için kullanılabilir.

 

Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?

 

Drenaj pompası didim, güç kaynağı tipine göre 220V (monofaze) ve 380V (trifaze) olarak ayrılır. Tek fazlı besleme susuzlaştırma drenaj pompası sistemleri çeşme, pompaya bağlı bir seviye şamandırası ile gelir. Düz bir şamandıra suda yüzer, şamandıradaki kontaklar drenaj pompası sistemleri kuşadası ile komutlar verir ve drenaj pompası urla suyu dışarı atmaya başlar. Tanktaki su azaldığında şamandıranın suda yüzen ucu alçalır, şamandıradaki kontaklar açılır ve devre kesilir ve drenaj pompası çeşme susuz çalışmayacaktır. Tank su ile tekrar doldurulduğunda aynı işlem tekrarlanır. Üç fazlı dehidrasyon drenaj pompası sistemleri didim için harici bir seviye şamandırası ve koruma paneli takılmalıdır. Üç fazlı modelin seviye şamandırasının çalışma mantığı  aynıdır.

 

Not:Karter pompasının çıkışına toplu bir çek valf takılmalıdır. Küresel çek valf, pompalanan suyun geri akışını önler ve drenaj pompası kuşadası durduğunda veya çalıştırıldığında ters dönmesini engeller.

 

Drenaj Pompası Ne İşe Yarar?

 

Bir tür dalgıç pompa veya drenaj pompası didim, bir drenaj pompası sistemleri urla, biriken suyu dışarı atmak için periyodik olarak çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve drenaj pompası sistemleri çeşme olarak da adlandırılan bu tip pompalar çok küçük cihazlardır. Toplama alanındaki su seviyesi belli bir seviyeye geldiğinde drenaj pompası urla devreye girer. Pompalanan su borular kullanılarak dışarıya gönderilir. Bu, sel riskini önler ve toplama alanındaki drenaj pompası sistemleri çeşme ile su seviyesini kontrol eder. Çok yüksek sel gibi olağandışı koşullar dışında, bunlar çok sağlam operasyonel performans sağlar.

 

Drenaj Pompası Çeşitleri

 

İki tip drenaj pompası çeşme vardır: şamandırasız ve şamandıralı. Şamandıralı tip drenaj pompası kuşadası, su seviyesi belirli bir seviyeye geldiğinde otomatik olarak çalışır ve  tahliye etmeye başlar. Şamandırasız drenaj pompası kuşadası da manuel olarak etkinleştirilir veya drenaj pompası sistemleri kuşadası devre dışı bırakılır. Drenaj pompaları fosseptiklerde, temiz ve kirli suların tahliyesinde kullanılmaktadır ayrıca drenaj pompası sistemleri didim ile havuzları ve tankları boşaltmak , yağmur suyunu pompalamak için kullanılır. Sulama amaçlı da kullanılabilen drenaj pompası didim çeşitlerinden biridir. Susuzlaştırma pompaları, küçük parçacıklı sıvıları pompalamak için uygundur. Tipik olarak, bu tip pompaların katı madde geçirgenliği 10 ila 25 mm'dir.

 

Drenaj Uygulamalarının Faydaları

 

Drenaj pompası, bina yapılarının bozulmasını önlemek için en temel kullanımlardan biridir. Bina temellerinin sağlam kalmasını engelleyen ve lokal çürümelerin oluşmasını engelleyen drenaj uygulamaları, yapıların aynı formda kalmasını da  sağlar.  

 

Drenaj pompası urla önleyici bir önlem olarak işlev görür ve temel sızdırmazlığını azaltır. Ancak kendi başına su ve nemi engellemez. Saf yalıtımlı drenajın görevi su basıncını azaltmaktır. Binanızın veya yapınızın ilk günkü gibi kalmasını istiyorsanız, tüm temel yalıtım işlerini tamamlamalı ve düzenli olarak kontrol etmelisiniz.

 

Etkili drenaj pompası çeşme uygulamaları ile, temelleri ve bodrumları su hasarlarından korur ve yapıların ömrünü uzatır. Hem kendi sağlığınızı hem de evinizin sağlığını düşünen yalıtım çözümleri sayesinde küf, nem, çatlak gibi problemlerle asla karşılaşmazsınız. Su sızıntısı potansiyeli, dış  ve iç duvar şişmesi kalafatla durdurulabilir.

 

Drenaj pompası kuşadası, dış duvarlardan temele ve yeraltı sularına sızan sular, bina ve altyapı elemanlarına zarar vermemek için özel borular ve filtre sistemleri kullanılarak toplanır ve gerekli eğimle binadan uzaklaştırılır.

 

İç Drenaj

 

Bu tip, harici drenaj pompası didim olmadığında yeraltına inşa edilir. Genellikle bodrum evin ortasına en az 2m derinliğinde ve 50x50cm uzunluğunda kuyu şeklinde yapılır. Kuyular, harçsız ocak taşı duvarlar olarak inşa edilir ve üzeri sac veya drenaj pompası urla kapaklarla kapatılır. Drenaj pompası çeşme içerisine otomatik olarak çalışan  su motoru yerleştirilmiştir. Kuyuya bir ucu suyun döküldüğü yere drenaj pompası sistemleri urla, diğer ucu da su motoruna bağlı olan bir su borusu indirilir. Ancak boru kuyu tabanından 15-20 cm yukarıda bırakılır ve ucuna  süzgeç takılır. Yer altı kaynak suyu bodrum kattan 0-50 cm yukarıya çıktığında su pompası devreye girerek suyun tahliyesini sağlar.

 

Dış Drenaj

 

İç drenajdan farkı, evin etrafında temel duvarının 50 ila 100 cm dışına, temelden 30 ila 50 cm derinliğe 5 ila 10 cm eğimli bir su yolu açılarak beton veya drenaj pompası sistemleri çeşme ile toprak borudan bir kova haline gelmesidir. 20 santimetre. Kanalın dibine 2-cm mesafede yerleştirildi. Boru bağlantısının alt yarısı çimento harcı ile kaplanmıştır. Kanal, boru yüksekliğinin yarısına kadar kil ve ayrıca drenaj pompası sistemleri kuşadası doldurulur ve drenaj pompası urla ile sıkıştırılır. Kil dolgular ve borular önce iri taş parçalarıyla, sonra küçük taş parçalarıyla ve yüzeye yakın yerlerde kaba kumla doldurulur. Kanal tabanından en az 50x50 cm, 15-20 cm aşağıya taş veya beton baca yapılır ve drenaj pompası çeşme kanalının köşe oluşturduğu bahçe kotuna kadar yükselir.

 

Meydana bağlı olup binadan su tahliyesi yapılmaktadır. Drenaj pompası kuşadası için boru yerine delikli ve oluklu plastik PVC borular da kullanılmaktadır.  10-20 cm çapında ve 100 m uzunluğa kadar olan bu tüpler, hafif olmaları ve  kolay taşınabilmeleri nedeniyle tercih edilmektedir. Drenaj pompası didim için büyük taş parçaları, döşeme taşları veya tuğlalarla drenaj pompası yapılabilir.

 

Drenaj Pompası Sistemi Nasıl Yapılır ?

 

Sağlıklı bir drenaj pompası urla oluşturmak temel bir düzeye ulaşmayı gerektirir. Gerekirse sistem taban seviyesinden en az 50 cm aşağıya indirilerek kepenk kapatılmalıdır.

 

Delikli tüpün üstü keçe ile sarılmıştır. Kir ve diğer yapı malzemelerinin delikleri tıkamasını önlemek için, etrafına jeotekstil keçeden yapılmış bir boru sarmak, drenaj pompası sistemleri didim belirli bir eğimle bir kuyuda toplamak ve ardından dışarı çekmek veya bir boru ile çıkarmak gerekir. Binanın pompalarından geçen boruların yardımı.

 

Yani sağlıklı bir drenaj pompası çeşme için temel seviyesini kırmanız, altından drenaj borusu geçirmeniz, üzerini çakılla örtmeniz ve ardından normal, hafif geçirimli bir toprak yüzeyi ile doldurmanız gerekir. Bunu yaparken yalıtım nasıl yapılır: Binanın cephe betonuna tam yalıtım uygulandıktan sonra drenaj pompası kuşadası ile bu yalıtım korunur, dolgu ile bu yalıtımın  zarar görmemesi gerekir. malzeme.